Никога не спете на дясната си страна!

Никога не спете на дясната си страна!

Pixabay

A A+ A++ A

Почти всеки си има любима поза за сън. Според специалистите обаче, ако сте свикнали да спите на дясната си страна, най-добре да промените позата.

Според изследване, дело на здравния експерт д-р Джон Дуйяр, има поне няколко основателни причини да не спим на дясната си страна, пише сп. Journal of Clinical Gastroenterology, цитирано от woman.bg.

За да бъде сънят ви здравословен, отпускащ и зареждащ с енергия, най-добре е да спите обърнати на ляво.

Лимфна система работи по-добре
Лимфната система е онази част от имунната система, която отговаря за транспортирането на важни хранителни вещества и извеждането на отпадните продукти извън организма. Ако лежим на ляво, където се намира далакът, ускоряваме преноса на отпадни продукти към него. Така, докато спите, ще помогнете на тялото да се освободи от излишните вещества и токсините.

Няма да имате киселини
Някои от нас познават неприятното чувство, наречено рефлукс. Ако обаче спите на лявата си страна, няма да имате кисели и их раната няма да се връща. Защото хранопроводът е от дясно.

Храносмилането се подобрява
Спането на ляво се отразява благоприятно на работата на стомаха и панкреаса. Храносмилателните сокове се канализират и ензимите на задстомашната жлеза се отделят по-лесно. Ако обаче спите, обърнати на дясно, стомахът притиска панкреаса и това затруднява храносмилането..

Сърцето се чувства по-добре
Като лежите, обърнати на дясно, подпомагаме помпената функция на сърцето. Причина за това е аортата, която е извита наляво от него. Следователно, ако сте обърнати надясно, кръвта трябва да върви почти наобратно...

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници