Скъпо ви е агнешкото за Великден? Вижте рецептата на баба за тази божествена дроб сарма!

Скъпо ви е агнешкото за Великден? Вижте рецептата на баба за тази божествена дроб сарма!

supichka.com

A A+ A++ A

Цените на агнешкото тази година се очертават да бъдат тежък финансов товар за голяма част от българските домакинства. Въпреки това, традицията за Великден налага на масата ни да присъства вкусното месо. Ако се окаже, че не можем да си позволим агнешкото, винаги има възможност да си приготвим дроб сарма. На специализираният сайт за готвене gotvach.bg можем да намерим рецепта за Празнична дроб сарма.

Необходими съставки:

– агнешки органи - около 1.200 кг (сърце, бял дроб и черен дроб)

– ориз - 1 ч.ч.

– червен пипер - 1 с.л.

– зелен лук - 2 връзки

– лук - 2 глави стар

– олио - 3 с.л.

– джоджен - 1 връзка

– магданоз - 1 връзка

– вода

– сол на вкус

За заливката

– яйца - 3 бр.

– кисело мляко - 200 г

– сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Предварително сварете белия дроб и сърцето. Нарежете на малки парчета двата вида лук и ги задушете в олиото и малко вода до омекване. Добавете суровия черен дроб, нарязан на парчета, и ги пържете за около 15 минути.

След това прибавете нарязаните на малки парчета варен бял дроб и сърце. Продължете да пържите и разбърквате около 5 минути. След това добавете ориза и го пържете с разбъркване, докато стане стъклен.

Добавете червения пипер и сол на вкус и разбъркайте добре. След това прибавете 3 ч.ч. вода и оставете оризът да поеме водата. При полуготовност добавете нарязания на ситно магданоз и джоджен.

Изсипете сместа в тава и запечете в силна фурна на 180 градуса за около 40 минути. Накрая пригответе заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и ги разпределете върху дроб сармата.

Допечете до златисто.

#дроб сарма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници