Цикли от 12 години определят живота ни

Цикли от 12 години определят живота ни

Рikist.com

A A+ A++ A

Според теорията за 12-годишния жизнен цикъл животът на човек е разделен на периоди от време. Каква е особеността на всеки от тях и защо трябва да внимавате в преходния период, разказва звездният нумеролог Алекс Айвънхоу.

Всичко във Вселената е циклично. И човек наистина живее в 12-годишни цикли. Това е свързано с китайския хороскоп, където има 12 различни животни. Всеки от тях има 5 елемента, така че комбинацията е индивидуална за всички хора, но има общи закономерности. От раждането си преминаваме през няколко периода.

Физиологичен цикъл: от 0 до 12 години

Основната задача на първия период е тялото да расте, да стане силно и здраво. Към края на цикъла идва момент на преход, когато хормоналната система се променя. Това е естествено и нормално. Дори е проблем, ако по някаква причина не настъпят хормонални промени и детето не успее да влезе в пубертет.

Потенциален растеж: цикъл от 12 до 24 години

Този период е пълен със сила и енергия, а също така дава много възможности. Има професионална ориентация – къде да отида да уча, кой да бъда. Възникват най-интензивните промени в човешкия мозък, събужда се потенциалът. Този цикъл също е неизбежен и е естествен. Точно през тези години можем да учим, да работим на непълен работен ден и да висим по цели нощи на партита.

Достигане на върхов потенциал: цикъл от 24 до 36 години

През този възрастов период се наблюдава най-големият растеж във всички области. И това вече не е учене, а практика – отиваме на работа, прилагаме придобитите знания. Една жена често ражда и отглежда деца - и това също е сериозен ангажимент.

През този период има много решителност и желание за действие. Човек е готов и способен на постижения. От него зависи къде ще приложи всичките си знания и способности. До края на цикъла силата отново леко намалява.

Възползвайте се от предимствата: цикъл от 36 до 48 години

След 36 години настъпва следващата промяна - енергията намалява, настъпва нов спад. Вече не можем да работим както преди. Здравословните проблеми, които човек преди е пренебрегвал, могат да се влошат и да се появят неща, които преди са били скрити в различни области на живота. На 36-годишна възраст много хора попадат в опасни ситуации.

Приближаваме момента, когато трябва да се справим с последствията от взетите решения или, обратно, да се насладим на плодовете на това, което е посято.

Има един много интересен факт: ако човек се е занимавал с бизнес до 36-годишна възраст, изграждайки кариера, след това той може да се реализира като учител, да стане успешен наставник и да предаде натрупаните знания. Една жена, ако е имала време да роди деца, има повече време за себе си, за удоволствие.

Активно стареене: цикъл от 48 до 60 години

Периодът, когато се наслаждаваме напълно на плодовете на нашия труд или получаваме максимално страдание. Много хора казват, че това са кризисни точки, опасни цикли.

Проблемите обаче не се появяват за една нощ. И ако през този период те са изникнали като гъби, това означава, че не са били разрешени в предишните етапи. Тогава човек получава бедност и, като правило, нелечими болести, тъй като почти няма останали възстановителни сили. Ако уроците са научени, ние живеем в удоволствие и се наслаждаваме на това, което се случва.

Заслужен живот: цикъл от 60 до 72

Тялото се връща към фазата, която е била в първия период. Проблемите и болестите вече не са остри, те просто съществуват. Това е най-доброто време да се погрижите за тялото си, да пътувате, да съзерцавате живота, да направите това, което винаги сте искали и което ви е интересувало.

До голяма степен това е причината в Америка и Европа хората да живеят с пасивни доходи, които са успели да създадат през живота си. И вече не работят, а се грижат за внуците си, пътуват, занимават се с духовни практики и др.

Движение по инерция: цикли от 72 до 84, от 84 до 96 години

Ако през първите цикли човек е инвестирал и се е стремял към подобряване, то по-късно се радва на плодовете. Ако уроците не са научени, тогава възникват различни проблеми. Това се отнася за всички области на живота: здраве, взаимоотношения, финанси и така нататък.

Няма нужда да се страхувате от 12-годишните цикли, те са напълно естествени, пише edna.bg. Въпросът е само към какво се стремим и как прекарваме времето между тези критични точки. Накъде е насочено вниманието ни, върху какво се фокусираме, в какво влагаме силите и енергията си. Животът зависи само от нас самите: вземайте решения, докато имате възможност.


#цикъл #Вселена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници