Правим секс с мозъка, а не с гениталиите си

Правим секс с мозъка, а не с гениталиите си
A A+ A++ A

При докосване на гениталиите може да не се изпита никакво удоволствие или пък да се достигне до страхотни изживявания. По кой начин ще възприемем докосването зависи от мозъка ни – от нашата съзнателна и подсъзнателна нагласа за секс.

Удоволствието от секса се реализира в мозъка, не в гениталиите. Гениталните органи са просто анатомично мястото, където завършват нервните окончания – там са разположени рецепторите. Как ще бъде възприето едно докосване по гениталиите зависи от контекста и от значението на докосването.

Сексуалното изживяване е сложен процес,  който започва от желанието, за да се стигне до реализацията, а между тях протичат множество други процеси. Ние не ги осъзнаваме като нещо, което се случва, но за да ги изживеем, трябва мозъкът ни да преработи много информация. Ако разгледаме сексуалното изживяване като кутия и го отворим, вътре ще открием стотици листа с информация, която е обработена за един миг, без да си дадем сметка за това.

Всичко има значение за сексуалното изживяване, така както сетивата ни възприемат всичко от света около нас. Само че в секса мозъкът освен мирис, допир, картина, звук възприема и енергия, отношение, което прави секса много по-сложно от всяко друго преживяване.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино