ПП-ДБ върна неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство

ПП-ДБ върна неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство

стоп кадър

A A+ A++ A

ПП-ДБ върна неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство.

"Ще върна мандата неизпълнен, тъй като в настоящото Народно събрание вече няма подкрепа нито за управленската програма, която приехме с ГЕРБ-СДС преди 9 месеца. Няма подкрепа и за реформите, които бяха в основата на сформирането на това управление.

Коалицията ГЕРБ-ДПС всъщност иска избори и това е резултатът от това тяхно желание.Преговорите бяха проведени проформа с ясното съзнание, че страната трябва да бъде изпратена на избори", каза премиерът в оставка Николай Денков при връщането на мандата.

За втория мандат в президентството пристигнаха премиерът в оставка Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ - Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов.

Тази сутрин пред БНТ ген. Атанас Атанасов потвърди, че те ще върнат папката празна още днес.

Вчера от коалицията излязоха с ново предложение към ГЕРБ-СДС да съставят заедно кабинет, оглавен от взаимноприемлив премиер от ГЕРБ, без да сменят никой от досегашните министри. Най-голямата парламентарно представена сила категорично отхвърли офертата и обяви, че няма да участва в опити за съставяне на правителство - нито с втория, нито с третия мандат.

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници