Край на издирвателните операции след атентата в концертната зала край Москва

Край на издирвателните операции след атентата в концертната зала край Москва

canva

A A+ A++ A

Приключиха издирвателните операции след атентата в концертната зала край Москва. При стрелбата и последвалите експлозии загинаха 139 души.

От руското Министерство на извънредните ситуации обявиха, че няма повече затрупани под отломките на залата и прекратяват спасителните операции, предаде NOVA.

Броят на пострадалите при нападението в петък, 22 март, се увеличи до 360 души, предаде ТАСС, като се позова на информация от сформирания във връзка с трагедията медицински център.

"По данни от днес сутринта в резултат от терористичния акт са пострадали 360 души, включително 11 деца", казва служител на центъра за ТАСС. По думите му в болница са били настанени деветдесет и двама пострадали, шестдесет и трима вече са изписани, а амбулаторна помощ е оказана на 205 души.

Нарастването на броя на пострадалите пет дни след нападението се обяснява с това, че много от присъствалите на разигралата са трагедия са били в състояние на шок, докато са бързали да се спасят, и не са се обърнали веднага към пристигналите медицински екипи за помощ, обяснява за ТАСС руската вицепремиерка Татяна Голикова.

Според нея това е причината за последвалия наплив на пациенти в лечебните заведения. Голикова уверява, че на никого не е била отказана медицинска помощ.

Към момента задържаните за атаката са единадесет души, които са заподозрени в пряко извършване на нападението и за съучастие.

Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за нападението.

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници