Тя все още не отговаря на телефона: Мъж търси съпругата си, изчезнала в "Крокус хол"

Тя все още не отговаря на телефона: Мъж търси съпругата си, изчезнала в "Крокус хол"

МЧС

A A+ A++ A

Московчанин трети ден отчаяно издирва съпругата си, изчезнала след терористичния акт в "Крокус Сити хол", предава Дарик.

Мъжът е обходил всички болници в руската столица, прегледал е списъците на загиналите, отишъл е до моргите, но напълно неуспешно - от Яна няма и следа.

По думите на Игор съпругата му Яна е дългогодишен фен на "Пикник" и отдавна мечтаела да присъства на концерта. В деня на представлението той завел дъщеря им Злата при баба й и тръгнал на работа. През целия ден Яна му пращала щастливи послания в очакване на вечерта. Тя отишла в "Крокус хол" с приятелката си Кристина. За последно Яна писала на съпруга си в 19:59 - изпратила му снимка на публиката.

Игор споделя, че 15 минути по-късно съпругът на Кристина му се обадил и казал, че по време на разговора със съпругата си чул шум и писъци, а след това не успял да стигне до нея. Телефонът на Яна също бил изключен. Игор видял новината за терористичната атака в залата и веднага отишъл там. В 20.40 часа той вече бил близо до горящата сграда, но от двете жени няма и следа.

По-рано днес властите в Москва обявиха, че продължава издирването на хора под руините на "Крокус хол".

Московчанката Елена пък по чудо оцеляла, след като не могла да си купи билет за концерта. Тя трябвало да отиде на събитието с приятелката си Юлия, която е от Волоград. Юлия Чечина и Елена се запознават през 2005 година и стават най-добри приятелки.

На 22 март Юлия пристига в Москва за концерта на "Пикник". Оставили багажа й в апартамента на Елена и отишли заедно до концертната зала. Във фоайето Елена била изненадана от броя на хората и изразила опасения за безопасността, на което Юлия отговорила: "Защо, това е Москва!?"

Елена не могла да си купи билет за концерта и двете приятелки се сбогували с обещанието да се срещнат след представлението. На път за вкъщи московчанката започнала да получава новинарски нотификации на телефона си. Обадила се на приятелката си, но Юлия не отговорила. По-късно я вижда в едно от видеата, разпространени в социалните мрежи - Юлия тичала по стълбите за евакуация с останалите хора.

Но и до днес Юлия не отговаря на телефона си. На този етап няма информация за нея в моргите и болниците.

Коментаторът Виктор Гусев отишъл на концерта на "Пикник" със съпругата си, негов приятел и синът му. Той разказва, че човек от екипът на групата помогнал за спасяването на много хора, като повел зрителите нагоре по стълбите към улицата под звуците на изстрелите. Гусев сподели, че жените са свалили обувките си, за да тичат по-бързо.

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници