Лена: Утре ни готвят нова изненада - ще гласуват Габриел за премиер, но без кабинета

Лена: Утре ни готвят нова изненада - ще гласуват Габриел за премиер, но без кабинета

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Утре ни готвят още един изненадващ ход. Вместо да има преговори, ще внесат в парламента решение за избор на Мария Габриел за министър-председател. Но без структура и състав на правителството. Това обяви Лена Бориславова, член на Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" пред Би Ти Ви. Бориславова обвини Мария Габриел в лъжа, защото е обявила пред президента Румен Радев, че е постигнато съгласие за правителство. Според едно от главните лица в ПП кандидатката за премиер от ГЕРБ е била мост между двете формации, но след като е представила кабинета пред Радев вече не е.

Бориславова разказа своя версия как се е стигнало до разрива между ГЕРБ и ПП-ДБ във вторник по обяд, след което Мария Габриел отиде в президентството и представи проект на правителство, в което влизат и министри от ПП-ДБ. 11 от тях обявиха, че не искат да са министри.

"Представете си в 12,30 часа във вторник, преговорите текат, там от нас са всички лидери, за да могат да вземат решения. И изведнъж в залата влиза пиарът Никола (Никола Николов от ГЕРБ - бел.ред.) и казва: Време е! И четирите дами като войници стават и напускат", разказа Бориславова своята версия. Като уточни, че тя не е била там, а й е преразказано от представителите на ПП-ДБ - Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

"И преговорите умират там. Ние по никакъв начин не сме предизвикали такава реакция, седяли сме там и сме говорили. След напускането на дамите комуникацията се прекъсва тотално, Бойко Борисов не си вдига телефона. Пълно затъмнение, за да разберем от медиите, че Мария Габриел възнамерява да отиде при президента. Дамите са там, но се крият по стаите", продължи разказа си Лена Бориславова.

Тя защити министъра на финансите в оставка Асен Василев, от когото ГЕРБ искат извинение и отстраняването му, за да продължат преговорите. "Асен Василев се извини на г-жа Габриел като жена. Не може да се извини на ГЕРБ, че внесоха несъгласуван кабинет", заяви още Бориславова. Според нея преговорите можело да продължат, но без Мария Габриел. ГЕРБ са креативни, могат да измислят нещо, заяви Бориславова, цитирана от „24 часа”.

#Лена Бориславова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници