Психолог: Бойко Борисов започва да изглежда все по-нормален в целия този процес

Психолог: Бойко Борисов започва да изглежда все по-нормален в целия този процес

фейсбук

A A+ A++ A

Политическото говорене и тежките квалификации наливат вода в мелницата на Бойко Борисов и той започва да изглежда все по-нормален в целия този процес. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" социалният психолог доц. Николай Димитров.

"Ние сме виждали, включително в чужбина, далеч по-цветущи сцени и на физически конфликти в парламенти в други държави. Най-обикновеното индивидуално човешко възпитание някак си не позволява човек чак толкова много да отпуска говора си. И това не е само по отношение на Асен Василев и на снощната му реплика. Това е по отношение и на една като че ли сякаш упорито следвана консистентна линия на поведение на Кирил Петков. Той също много често си позволява да използва думи и определения и към партньори, и към противници, които човек в нормално си общуване трудно би си позволил, особено ако има добро възпитание да използва и особено пък ако в крайна сметка си дава ясна преценка, че с тези хора ще му се наложи да седне на една маса за преговори в някакъв момент", каза още Димитров.

По думите му още по-плашещото е, че крайните политически сили, които са традиционно припознавани като изразители на по-крайно говорене, започват да изглежда все по-нормални: "Говоренето на "Възраждане“ започва да звучи все по-логично и все по-приемливо, все по-нормално на фона на подобни прояви на хора, които уж би трябвало да са представители на една нова политическа класа и на университети, които дават добро образование в световен мащаб. Извинението в момента наистина е единственият разумен подход", обърна внимание доц. Димитров.

Според него рационално най-логичният, най-възпитаният и най-нормалният изход от подобна ситуация би бил да се отиде на нови избори: "Опасявам се, че няма да се случи нищо по-различно от това, което имаме в момента. Ако ние и сега имаме две политически формации, две коалиции, които не си говорят, или в редките моменти, в които си говорят, си говорят с обидни обръщения един към друг, с какво би било по-различно след няколко месеца в един нов парламент да очакваме, че те току-виж изведнъж си проговорят по по-различен начин?".

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници