Теменужка Петкова: ГЕРБ няма да допуснем Асен Василев да е в кабинета!

Теменужка Петкова: ГЕРБ няма да допуснем Асен Василев  да е в кабинета!

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Организираната акция по подаване на декларации със заявление за несъгласие за участие в кабинет с министър-председател Мария Габриел от министри на ПП-ДБ аз я определям само по един начин - саботаж.

Това е очевидно нежелание за съставяне на кабинет със министър-председател Мария Габриел и кабинет с мандата на ГЕРБ. ПП-ДБ ясно показаха, че искат избори. Това заяви в "Още от деня" Теменужка Петкова, зам. председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Това, което вчера г-н Василев изрече по адрес на Мария Габриел е недопустимо. Това е скандално. Със сигурност мога да кажа едно - Асен Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър. Никога повече той не бива и няма да получи подкрепата на политическа партия ГЕРБ. Няма как един мъж да нарече една дама, една жена, една майка - "красивото лице на мафията", съжалявам, но това е човек с достойнство, с безупречна репутация, зам. председател на ЕНП, доскорошен комисар за България и да бъде наречен по този начин - това е недопустимо. Непростимо. Ние от ГЕРБ няма да допуснем този човек да фигурира по какъвто и да е било начин в кабинета.
Каквото и да направи като извинение, не би довело до нищо. Страшно сме възмутени от това цялата парламентарна група. Той не може да разчита на каквато и да е било подкрепа от ГЕРБ", подчерта Петкова.

Тя припомни, че през юни 2023 г. е подписана декларация за управление на страната между Мария Габриел и Николай Денков за следващите 18 месеца, разделено на два мандата от по 9 месеца.

"Всички министри са информирани за това какво предстои оттук нататък и знае, че ще има такава ротация. Дал е своето съгласие, че ще бъде министър", допълни Теменужка Петкова.

Тя подчерта, че начинът, по който премиерът Николай Денков подаде оставка на 5 март без знанието на Мария Габриел и в нейно отсъствие, също е показателен.

"Това беше непочтен подход от тяхна страна."


#Теменужка Петкова #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници