Деница Сачева за Асен Василев: Лъже, без да му мигне окото

Деница Сачева за Асен Василев: Лъже, без да му мигне окото

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Учудена съм от начина, по който човек може да лъже, без да му мигне окото. Започнахме конструктивно. Говорихме по различни теми. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ в предаването „Лице в лице” по БТВ.

„От самото начало казахме, че имаме резерви към личността на Асен Василев, но поради отговорността ни по определените приоритети ще приемем трима министри – правосъдието, МВР и финансовият министър. Ние правим политика. Този, който прави пиар или маркетинг, не е сред нас”, поясни тя.

„Ние от самото начало казахме на какво не сме съгласни. Не се разбрахме само за три неща - за конкретен срок по отношение на службите, за конкретния текст за Закона за съдебната власт, за отпадането на следствената тайна. Ние не сме ги отхвърлили, а водехме разговори по текстовете как трябва да изглеждат”, обясни бившият социален министър.

"Аз си водех изключително подробни записки за това кой какво е казал. В 80% от времето се говореше за министър Тагарев. Мария Габриел имаше конкретни забележки към работата му. От другата страна получавахме общи приказки. Ние се договорихме за всички големи неща, останаха някои малки въпроси”, разкри Сачева.

„Подписи няма, но договорките са договорки. Изненадващото за нас е тяхното поведение. Когато те внесоха оставка ние останахме изненадани”, призна тя.

„Това което се случи вчера е възмутително и скандално. Цялата ПГ на ГЕРБ е изключително възмутена от отношението към един от най-успешните ни политици в Европа, най-успешния ни еврокомисар. Тя представлява капитал за България, Асен Василев не може да си позволи да говори така. Упреква Мария Габриел за това, че е взела смело решение и е избрала екипа, с който ще говори. Той не е подходящ за финансов министър”, подчерта Сачева.

„Всички тези 11 души, които си подадоха отвод са министри в момента. Това са хора, представени като експерти. Те са поели ангажимент да управляват 18 месеца и да носят отговорност”, поясни Деница Сачева.

Тя бе категорична, че не е водила преговори да замени Шалапатова. „Не преговарям за позиции, в които вече съм била”, изтъкна тя.

„В този списък нямаше нищо изненадващо за колетите от Продължаваме промяната (ПП). От самото начало те даваха заявки, че се стремят да провалят първия мандат. Те искат отново да е с втория мандат. Понеже казахме, че ротацията ще завърши с мандат на ГЕРБ и настана голяма буря. От самото начало беше ясно, че ПП работи единствено за пиар. Всички тези имена бяха обсъдени и одобрени”, увери тя.

#Деница Сачева - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници