ПП-ДБ не хареса състава на МС на ГЕРБ, преговорите продължават

ПП-ДБ не хареса състава на МС на ГЕРБ, преговорите продължават

стоп кадър

A A+ A++ A

Преговорите за правителството на Мария Габриел ще продължат, защото от ПП-ДБ са поискали още малко време.

Оказва се, че проектосъставът на МС, предложен от ГЕРБ е неприемлив за „Промяната“, но пък от ГЕРБ са категорични, че споразумението и екипът на правителството вървят в пакет.

„България има нужда от стабилност на базата са споделена отговорност. Заради това сме дошли заедно, защото бяхме помолени от ПП-ДБ за още малко време. Имаме нужда в максимално кратко време, искрено се надявам да сме способни да го покажем в следващите 24 часа и да финализираме преговорите. Споразумението и предложения състав на МС вървят в пакет. За нас е важно всичко да бъде изговорено и да излезем в позиция, която показва, че ние сме заедно, защото имаме тези принципи“, заяви Габриел след края на разговора с президента Румен Радев. На връчването на мандата при държавния глава заедно с преговорния екип на ГЕРБ присъстваха и Николай Денков и Кирил Петков от ПП.

„Ние нямаме различие по отношение на приоритетите на страната, които са свързани с реформата в съдебната система, борбата с корупцията и регулацията, но е важно че приортетите и МС вървят ръка за ръка. 7 дни е срок, който аз не приемам, ние трябва в максимално кратко време да изчистим това, което остава и да го споделим“, каза Габриел.

Тя добави, че преговорите продължават още този следобед.

Николай Денков добави, че от ПП-ДБ до вчера не са знаели дали ще бъде подписано споразумението.

„Вчера ни беше казано, че няма да бъда подписано, сега е ясно, че ще бъде подписано. Проектосъставът на МС, който ни предложиха тази сутрин, го виждаме за първи път. То за нас е неприемливо“, отсече той.

#ПП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници