Решено! Германия няма да праща ракети "Таурус" на Киев

Решено! Германия няма да праща ракети "Таурус" на Киев

Pixabay

A A+ A++ A

Германската консервативна опозиция отново не успя да прокара в парламента предложението си за изпращане на германски крилати ракети "Таурус" на Украйна, след като мнозинството от депутатите гласуваха днес против него, предаде ДПА, съобщи БТА.

Общо 690 депутати се включиха в гласуването, като 495 се обявиха "против", 190 гласуваха "за", а петима - "въздържал се". Консервативната парламентарна група на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) има 197 депутати.

Системата "Таурус" се характеризира с голям обсег (до 500 км) и висока прецизност. Оръжието би могло да унищожи руски складове за боеприпаси, защитени командни центрове и ключова военна инфраструктура, намиращи се далеч зад фронтовата линия. Кримският мост, дълъг 19 км, многократно бе посочен за пример. Той свързва континенталната част на Русия и Крим, анексиран от Русия през 2014 г. в разрез с международното право.

Противниците на идеята за изпращане на "Таурус" на Украйна казват, че оръжията биха могли да доведат до ескалация на конфликта и да въвлекат Германия във войната.

#Германия #оръжие за Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници