ЕС разследва "АлиЕкспрес" за незаконни и вредни стоки

ЕС разследва "АлиЕкспрес" за незаконни и вредни стоки

Canva

A A+ A++ A

"АлиЕкспрес" рискува солидна глоба, след като Европейската комисия започна днес разследване за разпространение на потенциално незаконни и порнографски материали, предаде Ройтерс.

Стъпката идва в съответствие с Акта за цифровите услуги, който изисква компаниите да предприемат повече усилия за борба с незаконно и вредни продукти на платформите си.

"Ние сме обезпокоени от системните рискове от разпространението на незаконна продукция като например фалшиви лекарства, храни и хранителни добавки от "АлиЕкспрес", заяви пред репортери говорител на ЕК.

Освен това Комисията е изпратила днес искания за информация от "Майкрософт", "Гугъл", платформите на "Мета", "ТикТок" и социалната мрежа Х за употребата от тях на генеративен изкуствен интелект.

Служители на ЕК заявиха, че ще проверят дали компаниите провежда оценка на риска и дали са взели мерки за намаляване на риска от потенциално вредно съдържание от генеративен ИИ, предаде БНР.

"Разбира се сме загрижени за това, независимо дали са дийпфейк новини или нещо свързано с избори, или дийпфейк, който има за цел да манипулира обществената среда", заяви представителите на Комисията.

#ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници