Депутатите приеха процедурните правила за незаетото от Марковска място в КС

Депутатите приеха процедурните правила за незаетото от Марковска място в КС
Изслушването на кандидатите в правната комисия ще бъде на 12 декември, като те ще бъдат представени по азбучен ред. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Депутатите приеха процедурни правила за избор на конституционен съдия от квотата на Народното събрание за мястото, което не успя да заеме номинираната преди това Венета Марковска.

Правилата бяха приети единодушно със 100 гласа „за“, като в гласуването не участваха депутатите от „Атака“ и ДПС, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Според приетите правила предложения от народни представители за кандидатури ще се правят от 22 ноември до 30 ноември. Могат да се подават становища и въпроси до 10 декември.

Изслушването на кандидатите в правната комисия ще бъде на 12 декември, като те ще бъдат представени по азбучен ред. Всеки един ще бъде представен от сътветния депутат, който го номинира, в рамките на 2 минути. Самите кандидати ще могат да се представят до 15 минути.

Заседанието на правната комисия ще се излъчва пряко онлайн на сайта на НС. На 19 декември ще бъдат представянето на кандидатите в пленарна зала и изборът на конституционен съдия от квотата на парламента. И това заседание ще се излъчва пряко чрез сайта на Народното събрание. Гласуването в зала ще е явно чрез компютризираната система на НС.

#депутати #решение #НС #Парламент #Народно събрание #Венета Марковска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници