Юрист разкри едни от последните думи на Навални

Юрист разкри едни от последните думи на Навални

Фейсбук

A A+ A++ A

Юрист разкрива едни от последните думи на Навални, които дават сериозна насока за причините за смъртта му.

"Руският опозиционен политик Алексей Навални е изразил опасение, че е бил тровен по време на излежаването на присъдите си в наказателната колония "Полярен вълк", в село Харп (в руската част на Арктика)", това написа базираното в Нидерландия издание "Москоу таймс".

Бившият адвокат на опонента на Владимир Путин Олга Михайлова сподели пред медията за това как е посетила клиента си в мястото за изтърпяване на наказанията. "Той ми каза: "Може и да звуча като параноик, но имам чувството, че тук ме тровят", разказа юристката, пише novini.bg.

"След като излязох от колонията написах в групата в "Туитър" на адвокатите на Навални за неговото опасение", добави адвокат Михайлова.

По нейните думи тя и други съдебни защитници на критика на властта в Москва са подали жалби в Генералната прокуратура, Федералната служба за изтърпяване на наказанията и други институции, в които са описали опасенията на Алексей Навални. "Така и не получихме отговори", допълни жената.

Михайлова отбеляза още: На 15 февруари (ден преди смъртта на Навални) съд в Москва ми наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Магистратът използваше за аргумент записа от разговора ми с Навални, в който той се опасяваше от отравяне. Преди това нямах никакви проблеми след свижданията ми с него.

"На Михайлова, която в момента е извън Русия, са повдигнати обвинения в участие в екстремистка организация", написа още изданието.

#Навални

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници