Цачева поиска отмяна на решението за избора на Марковска

Цачева поиска отмяна на решението за избора на Марковска
Цачева обърна внимание, че въпреки думите на Марковска, че ще се пенсионира, в това си качество няма пречка тя да бъде член на Конституционния съд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева предложи на депутатите да отменят решението за избор на Венета Марковска за конституционен съдия.

По думите на Цачева „почвата, на която сме стъпили, не е здрава“ и затова решението трябва да бъде отменено, предаде БГНЕС.

В деловодството на НС липсва волеизявление на Венета Марковска за това, че тя няма воля да ползва правата си по това решение занапред, припомни председателят.

Цачева обърна внимание, че въпреки думите на Марковска, че ще се пенсионира, в това си качество няма пречка тя да бъде член на Конституционния съд (КС).

„Питам така, както ни се предлага при първото предложение за откриване на нова процедура, може ли да напишем в мотивите си това, което каза Дарин Матов, че занапред Марковска ще се пенсионира и няма да участва“, посочи Цачева.

Тя допълни, че за да се открие следваща процедура, парламентът задължително трябва да има нарочно решение, което да отмени старото за избора на Марковска.

„Това е моето предложение и аз ще го отстоявам по съответния начин“, обеща Цачева.

#НС #Парламент #решение #Народно събрание #председател на НС #Цецка Цачева #Венета Марковска #избор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »