Нежните остриета на ГЕРБ-СДС: Имаме общи точки и различия с ПП-ДБ, преговорите продължават

Нежните остриета на ГЕРБ-СДС: Имаме общи точки и различия с ПП-ДБ, преговорите продължават

фейсбук

A A+ A++ A

Имаме общи точки и различия, но преговорите продължават конструктивно, това заяви пред медиите вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел за разговорите от уикенда с ПП-ДБ. Днес нежните остриета от ГЕРБ-СДС бяха на консултации при президента Румен Радев. След тях, от 11:30 ч. при държавния глава ще бъдат и некоалиционните им партньори от, а следобед и от ДПС.

"Благодарна съм за конструктивния тон на преговорите от последните два дни, но имаме нужда от още време, за да преодолеем различията. Имаме споразумение, което сме сложили на масата, за нас е важно да се придържаме към написаното в него", каза Габриел.

"Много е важно да си дадем шанс така, както до този момент тези преговори преминават в конструктивен дух, открити разговори, да могат да продължат - това е нашето желание. Не сте ме чули да говоря за червени линии, няма да си променя речника. Още от самото начало за мен диалогът, взаимното уважение, но в един момент и много ясно носене на отговорност, ясен ангажимент за това, което е решено, да бъде контролирано и да се знае какво се случва, е водещ принцип", допълни тя.

В събота и неделя ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България” преговаряха за споразумение за съвместно управление.

Оставката на премиера Николай Денков беше депозирана на 5 март в парламента. На следващия ден тя беше разгледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа "за".

Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет отчет за свършеното през изминалите девет месеца.

#ГЕРБ #ГЕРБ - СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници