Братът на кмета на Омуртаг: Човек на Пеевски ме изнудваше за пари, за да свалят обвиненията от баща ми и брат ми

Братът на кмета на Омуртаг:  Човек на Пеевски ме изнудваше за пари, за да свалят обвиненията от баща ми и брат ми

Стоп кадър/Евроком

A A+ A++ A

Човек на Пеевски ме изнудваше за пари, за да свалят обвиненията от баща ми и брат ми. Това заяви в предаването "ЕвроДиков" Джафер Ешрефов, брат на Ешреф Ешрефов, кмет на село Омуртаг, който е обвинен в участие в организирана престъпна група.

"Бях на свиждане при баща ми с адвокат и по вайбър се свърза с мен един господин Роян Ризов от името на Д.П. и каза че ще мине през Търговище да се видим като представител на ДПС във Варна. Срещнахме се, разговаряхме на турски. Каза ми да си оставя телефона настрани. Каза ми, че ще ми пуснат СПО ( Специализирана полицейска операция) на семейството ти. Казах, че не се притеснявам, но той продължи, че ако не платя дадена сума ще ме задържат. Поиска ми 20 хиляди лева за мен, а след това сложи 1-ца пред сумата, тоест 120 хиляди лева за мен, баща ми и брат ми. Вдигна на 140 хиляди лева. Даде ми срок от 24 часа “ за да се оправят нещата” със семейството ми", разказа Ешрефов.

Мъжът продължи, че не другия ден, когато Ризов му се е обадил, за да научи решението му е записал телефонния разговор.

Ешреф Ешрефов обясни и какво е здравословното състояние на брат му, който в момента е под домашен арест. Към момента състоянието му се подобрява.

"Лекарите казват, че ще се оправи. Ще му трябва време за да се лекува, лекарства, начин на лечение. Няма да стане за един или два дни”.

През следващата седмица се очаква да бъде обжалвана мярката на “домашен арест” на Ешрефов. Баща му е с постоянна мярка “задържане под стража” и е в следствения арест.

Вчера Върховният административен съд потвърди отмяната на избора на Ешреф Ешрефов за кмет на община Омуртаг като остави в сила решението на Административен съд - Търговище.

С него се отменя решението на Общинска избирателна комисия - Омуртаг, с което Ешреф Ешрефов е обявен за избран за кмет на проведените местни избори.

Делото е образувано по жалба на представител на Политическа партия „Движение за права и свободи“.

#Ешреф Ешрефов #Омуртаг #изнудване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници