Борисов пред ЕНП: Правим всичко, така че европейците да бъдат сигурни в нашата Шенгенска граница

Борисов пред ЕНП: Правим всичко, така че европейците да бъдат сигурни в нашата Шенгенска граница

стоп кадър

A A+ A++ A

Ще направим и правим в момента всичко, така че австрийците и европейците да бъдат сигурни в нашата Шенгенска граница. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия, който се провежда в Букурещ.

"Обещавам го. И моля, защото нито България, нито Румъния заслужава на мостовете с денонощия да стоят живи хора. Оставете стоките, товарите, загубите. Нали всички сме зелени вече. Екологичната катастрофа, това са работещи двигатели с денонощия, без санитарни възли", каза той.

Борисов отбеляза, че няколко години българската граница не е била надеждна граница на Европейския съюз. "Преди три години обаче ние имахме нулева миграция", каза лидерът на ГЕРБ.

"Днес трябва да вземем важно решение. Аз самия съм участвал в много процеси - Брекзит, тковид-кризата, възстановяването на икономиката на Европа, санкциите срещу Русия, помощта, която трябва да пратим на нашите украински приятели, не само на думи. Човекът, който направи изключително много беше нашият председател на комисията - Урсула фон дер Лайен. И аз искам да ви призова. Сега е моментът, особено в това гео-стратегическо положение. Войни до нас е тук наблизо, в Украйна, Израел-Палестина, в арабския свят. Сега ни трябва силен председател на Европейската комисия, силен председател на Европейския парламент и тези две железни дами, мисля че могат да се справят", отбеляза още той.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници