Командировките не стигнали на министъра в оставка Милена Стойчева

Командировките не стигнали на министъра в оставка Милена Стойчева

БНТ

A A+ A++ A

Пътуванията и командировките ми в чужбина дори не са били достатъчни за реализирането на амбициозната програма. Ако не го направим сега, изгубваме всички възможности, заяви министърът на иновациите и растежа в оставка Милена Стойчева в отговор на журналистически въпрос в Министерския съвет как се чувства, като чува упреци, че много пътува.

Стойчева определи тези коментари като несериозни и заяви, че това не може да бъде тема на разговор, особено за човека, който има основна отговорност да развива възможностите за представянето на България в чужбина и създаването ѝ на ново лице. Истински вярвам, че страната има много голям потенциал, особено в сферата на новите технологии и на хората, които притежават таланти, каза Стойчева. Като министър на иновациите и растежа, който отговаря за привличане на инвестиции, смятам, че мога много добре да представя България, подчерта министърът в оставка.

В отговор на въпрос знае ли си оценката като министър, тя отговори, че е поела отговорност и ангажимент към една програма, която изпълнява и в момента. За нас нашето изпълнение на програмата е доста добро. "Работим с много висок стандарт. Не знам каква е оценката", каза Стойчева. Тя подчерта, че тя и екипът ѝ са си поставили много високи изисквания.

За мен участието в този кабинет беше свързано с това да поема гражданска позиция и да отговоря на нуждата да имаме отговорно правителство, което да подкрепи България в развитието ѝ. Водя се от тази цел и задача. В някакъв смисъл чувствам това като гражданска позиция и отговорност, заяви министърът на иновациите в оставка, предаде БТА.

#Милена Стойчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници