ПП-ДБ: Не искаме избори

ПП-ДБ: Не искаме избори

стоп кадър

A A+ A++ A

От „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) се обединиха около мнението, че не искат нови избори. Това стана няколко часа след като Народното събрание гласува оставката на премиера Николай Денков.

"Не искаме избори, но другото което не искаме е управление без реформи", допълни той. "Мисля, че всички българи очакват от нас, когато идат в магазина да нямамонополни положения с високи цени. Всички българи очакват цената на тока и цената на газа да е нелогична", каза Кирил Петков.

Според него всички българи очакват свободни медии. "Тези неща за да се случат, следващите реформи трябва да станат факт. Влизаме с най-конструктивния възможен тон с тези разговори, но с ясна и твърда позиция по тези реформи", допълни той.

Петков допълни, че от ПП-ДБ ще продължат да отстояват тези принципи, но осъзнавайки, по думите му, че стабилността на управлението трябва да продължи.

Той посочи, че в четвъртък ще отправят покана към колегите си да седнат още през уикенда на масата на преговорите. "Добре би било Борисов да дойде начело на своята дамска чета", подчерта Атанасов.

Петков посочи, че са прочели документа от ГЕРБ-СДС, че там има разминаване между това, което те са предложили и това, което от ПП-ДБ са предложили. "Това, което ще се опитаме да направим е в следващите дни да влезем в реални разговори. Няма да правим заявки коя позиция каква е по медиите", допълни той. Според него има обективни разлики, които не могат да се игнорират.

Христо Иванов отговори на обвиненията, че тласкат страната към избори. "Ние носим отговорност за това страната да има реформаторско управление и това е единствената посока, в която тласкаме. Ако някой иска да отлага реформите - по-скоро това, че тласка страната към безвремие е негова", посочи Иванов.

Той допълни, че днес ще бъдат внесени правилата за избор на Комисията за продиводействие на корупцията. "България няма време да отлага реформите", заяви Иванов. Той припомни, че преди две седмици са предложили текста на меморандума, което е напомняне от тяхна страна за темите, които от месеци са поставяни.

"Не ние сме тези, които бавят правенето на реформите, ние искаме реформаторско управление и ще го има със или без избори. Искаме това да се случи без избори, но отговорното поведение е най-накрая да седнем и да преговаряме", посочи Иванов. "Не можем да си позволим България да остава без орган, който да разследва корупцията", допълни той.

Атанас Атанасов посочи, че от ПП-ДБ са поели ангажимент на деветия месец да бъде подадена оставка, за да може да се изпълни тази ротация. "Някои го разчетоха това като провокация и не са прави. Затова сме пред вас да кажем, че си изпълняваме задълженията, искаме стабилност в страната", допълни Атанасов. Според него българското общество не желае избори и думата "избори" дразни хората.

"Нека бъдем отговорни и да седнем на масата за преговорите. Разбираме, че партньорите ни от ГЕРБ-СДС имат несъгласия по текстовете в нашия меморандум, както и ние имаме несъгласие с това, което са предложили", допълни Атанасов.

#избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници