ГЕРБ: Прибързаните действия на ПП-ДБ тласкат държавата към нови избори

ГЕРБ: Прибързаните действия на ПП-ДБ тласкат държавата към нови избори

стоп кадър

A A+ A++ A

Много отдавна сме оповестили, че на 6 и 7 март има конгрес на ЕНП, където ще присъстват лидерът на ГЕРБ и кандидатът за премиер Мария Габриел. Това прибързано действие на колегите от ПП-ДБ за подаване на оставка и нейното гласуване сега и веднага буди определени подозрения. Това заяви депутатът от ГЕРБ - СДС Теменужка Петкова в кулоарите на парламента минути след гласуването на оставката на кабинета "Денков".

"Не е ясно каква е целта на тези прибързанио действия. Дали да се използва това, че нашия лидер е в чужбина. Мария Габриел също я няма. С този ход ПП-ДБ демонстрират, че не желаят да се водят преговори, по-скоро това, което те искат, е да тласнат държавата към избори. В противен случай не бих могла да си представя за какво бе необходимо това бързане. Предстояха и оценки на министрите, на фона на всичко това, е малко странно това, което правят колегите от ПП-ДБ", посочи още Петкова.

По думите ѝ все още не е потърсен контакт за преговори, относно предложеното от ГЕРБ - СДС коалиционно споразумение. "Главен преговарящ от наша страна е Мария Габриел. Тя трябва да е в България, за да може да стартира този процес", каза още тя.

"Елементарната политическа логика предполгаше първо да изложена оценката на министрите. След това да бъде гласувана оставката. Министрите трябваше да бъдат в зала. Беше скрита възможността да бъде даден отчет за последните 9 месеца", отбеляза Рая Назарян.

На въпрос приближаваме ли се към нови избори, Желязков отговори: Ние сме толкова близо до избори, колкото бяхме преди един месец и преди 9 месеца.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници