Христо Иванов: На акад. Денков му се падна да бъде премиер в едно много трудно време

Христо Иванов: На акад. Денков му се падна да бъде премиер в едно много трудно време

фейсбук

A A+ A++ A

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов изказа благодарностите си към министър-председателят Николай Денков, преди парламентът да подложи на гласуване и да приеме оставката на правителството.

По думите на Иванов акад. Денков е станал министър-председател в едно „много трудно време“ и в период на „болезнено разделение“ в българското общество.

Партийният лидер посочи, че в момента не се вижда политическа алтернатива, защото няма политически идеи, а вместо това има „леене на най-примитивна материя“ от страна на опозицията в парламента.

Христо Иванов призна, че партньорството между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е било постигнато с тежки компромиси и от двете страни, а акад. Денков „застана в центъра на цялото това невъзможно мероприятие и ако успее, това ще е негов личен успех“.

В тези трудни месеци Денков беше атакуван по всякакъв начин, но той ме учуди със способността си да запазва фокус върху важните теми, върху реформите. Той го прави със скромност, увереност, смиреност и твърдост. Затова искам да му благодаря, каза в заключение Христо Иванов.

След изявлението му депутатите приеха оставката на кабинета Денков с 216 гласа „за“.

#Христо Иванов #Христо Иванов - ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници