Румен Христов: Предложихме разумно споразумение, което ще донесе стабилност

Румен Христов: Предложихме разумно споразумение, което ще донесе стабилност

стоп кадър

A A+ A++ A

Предложихме разумно споразумение с продължителност от три години, за да се даде стабилност в страната. Това заяви съпредседателят на ГЕРБ-СДС Румен Христов, който е на конференция на ЕНП в Букурещ.

По думите му СДС би искала новият председател на ЕК да има специално отношение към българското присъединяване в Шенген. „Еврозоната също е голяма цел пред мнозинството в парламента. Уставът позволява да бъде издигнат кандидат в последния момент. Безспорен лидер засега се очертава Урсула фон дер Лайен. Тя може да продължи тенденцията да бъде избрана за втори мандат, за да има приемственост”, посочи той.

„Ще проведем разговори с представителите на ЕНП от другите европейски страни. Всичко сочи, че партията ще бъде първа политическа сила след евровота. Заедно с партията на европейските социалисти и „Обнови Европа” на Еманюел Макрон, правят възможно отпадането на „Зелените” от коалицията, което е добре за българските земеделци”, коментира още Христов.

Според него водещите лидери в Европа са се противопоставили на изпращането на войници в Украйна, а България също подкрепя тази позиция.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници