Лидерите на ПП-ДБ ще преговарят за коалицията с ГЕРБ

Лидерите на ПП-ДБ ще преговарят за коалицията с ГЕРБ

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), начело с Николай Денков, ще преговаряме с екипа на ГЕРБ-СДС, каза Кирил Петков в парламента във връзка с проекта на споразумение на ГЕРБ-СДС за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание и механизма за вземане на решения, предаде БТА.

Готови сме да седнем на масата за преговори с представителите на ГЕРБ, както са излъчени, от наша страна ще бъдем начело с Николай Денков и политическите лидери на коалицията, посочи Петков.

Той добави, че с колегите му ще направят всичко възможно максимално бързо да се запознаят в детайли с проекта на ГЕРБ-СДС. Има неща в предложенията на ГЕРБ-СДС, които са конструктивни, но има и неща, за които имаме различия, коментира още той.

"За нас е отговорната позиция да опитаме всичко възможно да не ходим на избори, защото на никой не му трябва, но да направим така, че следващите месеци да бъдат изпълнени с реформите, които иска цялото общество", каза още Петков.

Малко по-късно, преди началото на заседанието на парламентарната група на ПП-ДБ в централата на ул. "Кърниградска", Кирил Петков коментира, че вижда документа, предложен от ГЕРБ, като "конструктивен отговор" на предложения преди това от ПП-ДБ меморандум.

Мога да похваля това, което ми хареса в техния документ, че те са припознали нашата идея да има взаимно вето и взаимен контрол при определянето състава на регулаторните органи. Поемаме отговорно техните предложения, видяхме, че са припознали много от нашите идеи, виждам че имаме различия по някои точки, но тях ще ги коментираме, след като седнем и говорим с тях, добави Петков.


#ПП-ДБ #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници