Габриел: ГЕРБ няма усещането за равнопоставеност в правителството

Габриел: ГЕРБ няма усещането за равнопоставеност в правителството
A A+ A++ A

Случилото се през последните девет месеца е благодарение на движещата сила ГЕРБ. Това коментира вицепремиерът Мария Габриел. Тя изтъкна подадената ръка, за да се сложи край на „безвремието на служебните правителства” и отстъпения мандат в „името на националния интерес”.

„Какво не се случи – ГЕРБ, победител на изборите, няма усещането за равнопоставеност в правителството. Няма усещане за равнопоставеност във вземането на решения и в носенето на отговорност за свършеното и несвършеното. Няма как да се съгласим всичко добро, което е направено, да се приписва като заслуга на ПП-ДБ. А всичко несвършено и недобро автоматично да бъде асоциирано с ГЕРБ”, категорична беше Габриел.

„Ако ще има България стабилно правителство, то думата на партията ще тежи. Ако се вземат решения, то те трябва да отразяват и нашите искания, и грижа за хората. И това правителство ще има за основа принципите на демокрацията, Конституцията и върховенството на закона. При решенията ще съществуват и прилагат прозрачност и публичност, а отговорността ще е ясна”, допълни вицепремиерът.

Габриел подчерта, че сега, както и преди девет месеца, настояват за ясен ангажимент за спазване на принципи, ясен механизъм за вземане на решения, ясна отговорност за правителство, изпълняващо ангажименти за цял мандат. „А не събуждащо се сякаш след изборна нощ и преговарящо отново сякаш изборите сега са минали. Или с говорене сякаш в изборна кампания”, е позицията ѝ.

Вицепремиерът и външен министър се обяви за стабилност и спокойствие. „От ГЕРБ-СДС сме показвали, че можем да ѝ ги дадем. Днес повече от всякога България има нужда от стабилност и спокойствие, но за да са истински, а не илюзорни, всеки трябва да вземе съзнателно решение и да го спазва”, заключи тя.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници