Борисов след срещата с Тихановска: ГЕРБ-СДС ще предложи в НС да създадем Група за приятелство с Беларус

Борисов след срещата с Тихановска: ГЕРБ-СДС ще предложи в НС да създадем Група за приятелство с Беларус
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с опозиционния лидер на Беларус Светлана Тихановска. Той заяви, че ГЕРБ-СДС ще предложат в НС да се създаде Група за приятелство с Беларус.

"ГЕРБ подкрепя категорично всички легитимни стремежи на беларуския народ към изграждане на демократична държава, основана на върховенството на закона и основните права на човека, да избира свои представители чрез истински, демократични и прозрачни избори", заяви Борисов по време на срещата.

ГЕРБ - СДС ще предложи на партиите от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание да създадем Група за приятелство с Беларус.

"България ще продължи да подкрепя всички инициативи на ЕС, насочени към подкрепа на беларуското гражданско общество. Стартирането на демократичен преход в Беларус, стабилизирането на икономиката на страната и реформата на нейните институции са процеси, които ЕС ще подкрепя последователно в интерес на беларуските граждани и на демократична, просперираща и мирна Европа", написа Борисов във Фейсбук.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници