Преди оставката на правителството: ГЕРБ се събира на Национално съвещание

Преди оставката на правителството: ГЕРБ се събира на Национално съвещание

стоп кадър

A A+ A++ A

ГЕРБ свиква днес Национално съвещание на партията. На форума председателят Бойко Борисов и ръководството на партията ще представят проекта за Споразумение за съвместно управление между коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ до края на мандата на 49-ото Народно събрание. По време на Националното съвещание ГЕРБ ще отговори на всички публични въпроси и условия, поставени през последните дни от лидерите на ПП-ДБ, обявиха от партията.

Националното съвещание се провежда във формат: Изпълнителна комисия на ГЕРБ, народни представители на партията, областни координатори, кметове на общини и райони, избрани от ГЕРБ, общински и районни ръководители на партията.

Бойко Борисов даде краен срок на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) за постигане на коалиционно споразумение. Той е 8 март, като ПП-ДБ ще имат два дни да решат дали да приемат предложението на ГЕРБ или не. Ако то не бъде прието, ще последват предсрочни избори, предупреди Борисов.

Часове след това заявление на Борисов съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков коментира, че поставените от Борисов срокове са "опит за саботаж на потенциалните преговори за правителство".

През последните месеци се появиха разногласия между партньорите в управлението. Първо ПП-ДБ поиска договор за реформи и постави ултиматум - това или предсрочни избори. След това ГЕРБ излезе със свои условия: подписване на коалиционно споразумение или избори.

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обяви, че подкрепя действията на ГЕРБ.

Премиерът Николай Денков също коментира, че формацията не иска предсрочни избори, но няма да се отклони от своите приоритети.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници