Втора жертва на урагана: Дърво премаза пешеходка във Варна

Втора жертва на урагана: Дърво премаза пешеходка във Варна

Стоп кадър: YouTube, rodopi24

A A+ A++ A

Бурният вятър в страната взе втора жертва. Пешеходка загина тази вечер в центъра на Варна, затисната от голямо дърво, съобщиха МВР и кметът на града Благомир Коцев. Жената си вървяла по улицата, когато то се е стоварило върху нея, повалено от ураганния вятър.

Инцидентът е станал на улица "Алеко Константинов" до Районния съд, а охранителна камера в близост е заснела трагедията, съобщи сайтът rodopi24. Пристигналите на място медици само са установили смъртта й. Загиналата жена е на 43 години от Каспичан. Сигнал за инцидента е бил подаден към 21,15 часа.

Спасители с резачки разчистваха дълго падналите дървета, едно от които е затиснало и кола. Обстановката в района е повече от критична, цялото пътно платно е покрито с паднали дървета и клони.

Междувременно кметът на Варна изказа съболезнования на близките на загиналата и призова гражданите да не излизат от домовете си, придаде Dir.bg.

"Изказвам съболезнования на семейството и близките на загиналата вследствие на урагана жена. За трагичния инцидент съобщи МВР по-рано тази вечер. Моля гражданите да останат по домовете си до отминаването на острата фаза на урагана! Екипите и наличната техника са на терен и работят в режим на пълна мобилизация", написа в профила си във Фейсбук градоначалникът.


По-рано днес мъж загина в София, докато шофираше колата си. В кв. "Военна рампа" дърво се стовари върху автомобила му и го уби на място, а съпругата му рани тежко. Жената е в болница.

Най-силен е вятърът в Източна и Североизточна България, където беше обявен оранжев код. В района на Варна тази вечер обстановката е критична.

Поривите на вятъра в морската столица са 90-100 км/ч. Полетите от Летище Варна по-рано бяха преустановени. Затруднено е движнието по магистрала Хемус, а снегорини няма, свидетелства видео, публикувано от Meteo Balkans. Има закъсали коли на пътя Добрич - Варна.

"Магистрала Хемус (след Невша) е затруднено движението. Подадохме сигнал към АПИ, а от там ни казаха, че пътищата се почистват, обаче както виждате снегорини за съжаление няма", съобщиха от Meteo.

Ураган помита и дърветата в Суворово, а в Бургас заваля сняг, рядкост край морето.

В Смолян няколко квартала са без ток още от 14.00 следобед. Първо спря електричеството в кв. Устово, а няколко часа по-късно и в кв. Райково. Ток няма и в няколко села от общината. Причината за спирането на електричеството са скъсани електропроводи, а аварийните екипи работят по отстраняването на проблема.



#буря #циклон #бедствие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници