Разпитани са редица магистрати за евентуални контакти с Мартин Божанов-Нотариуса

Разпитани са редица магистрати за евентуални контакти с Мартин Божанов-Нотариуса

АКФ

A A+ A++ A

Към настоящия момент прокуратурата не разполага с конкретни доказателства за връзки на магистрати с Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото. Това заяви специално за NOVA наблюдаващият прокурор по делата, свързани с двамата мъже.

Софийската градска прокуратура има информация за отношения на съдии с Божанов, но не и за естеството на тези отношения, тоест дали те са с престъпен характер, и дали например са били манипулирани дела в полза на Мартин Божанов или в тези отношения не е имало нищо неморално или незаконно.

В „Интервюто в новините на NOVA” пред Даниела Тренчева - наблюдаващият прокурор по делото, свързано с Нотариуса, заяви, че има доказателства, придобити чрез специални разузнавателни средства, относно връзки на вещи лица с Божанов.

Разпитани са редица магистрати относно контактите им с Мартин Божанов-Нотариуса. Това заяви наблюдаващият прокурор по делото.

„Считаме, че не е редно да изнасяме информация за имена на конкретни магистрати, тъй като тази информация подлежи на проверка”, заяви Йордан Петров, прокурор в Софийската градска прокуратура.

Проверяват се нередности по конкретни дела. „При какви обстоятелства прокурорът е вземал решенията си. Например - на прекратяване на делото, било ли е пълно разследването. Ако не е било, нали, какво е пропуснато, ако се касае за фрапантни недостатъци, това е доказателство, че по делото може да има влияние”, заяви прокурор Петров.

Целта е да се докажат не само връзки и познанства с Нотариуса, а дали те имат престъпен характер. „Имаме информация, включително придобита чрез специални разузнавателни средства, за например връзки от хора от обкръжението на Божанов с конкретни вещи лица. При това такива, които са изготвяли експертизи в негова полза”, заяви Петров.

Разследва се и имал ли е отношения с Мартин Божанов-Нотариуса - бившият главен прокурор Иван Гешев. „Предвид налична информация в медийното пространство, например визирам тази, изнесена от Ивайла Бакалова, да, изследва се възможна съпричастност на бившия главен прокурор Иван Гешев към групата на Нотариуса”, коментира наблюдаващият прокурор.

Що се отнася до разпространяваната снимката на изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов с Петьо Петров-Еврото пред ресторанта "Осемте джуджета" - прокурор Йордан Петров уточни, че няма правомощия да разследва Сарафов. „Аз изследвам дейността на Петьо Еврото, и на всички останали магистрати, освен господин Сарафов”, уточни прокурор Петров.

Връзка между двамата може да бъде разследвана само от специалния прокурор Даниела Талева.

#Мартин Божанов - Нотариуса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници