Пеевски: ПП-ДБ да не се държат като дечица в детска градина

Пеевски:  ПП-ДБ да не се държат като дечица в детска градина

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

"Ще разберем тогава дали са разбрали ПП-ДБ къде са, или са дечица в детска градина. Ако са разумни хора, сериозни политици, няма да хвърлят държавата в криза, ще си направят явна коалиция, за да няма нищо скрито и тъмно." Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента. Така той коментира заложената от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов хронограма на разговорите с ПП-ДБ в следващите седмици, в която датата за разбирателство е 8 март.

След като видим какво ще правят, ние ще преценим какво и как ще подкрепяме. Правителство да има - за ДПС е важно, отсече Пеевски. И обясни, че държавата не трябва да бъде хвърляна в криза, а за всичко друго - регулатори, това били бъдещи преговори, които трябва да се водят.

Но сериозните мъже трябва да седнат сериозно, сериозните партии да преговарят и да направят стабилно правителство. Това трябва да бъде в името на България.

"Партийните пристрастия и всякакви такива нажежавания трябва да се оставят настрана. Защото гледам вчера премиерът, който почти е в оставка, се изходи по неподходящ начин и се направи на мъж. Нека си прибере това самочувствие, той е просто един назначен от парламента премиер, да остави лидерите на партиите да преговарят и да не прави неща, които могат да бутнат България в криза", коментира Пеевски.

"Не е сериозно за един премиер да казва това "да", това "не", без да е прочел нещо. Нека се научи да чете, да гледа и мислех, че за тези 9 месеца е станал по-мъдър, вчера не го видях това. А напротив", продължи той.

Изборите винаги са вариант. За ДПС избори 2 в 1 е чудесен вариант, защото сме готови за избори, но не е добре за държавата, трябва да мислим за хората, какво се случва с тях при тези трусове толкова години, това не е добре за държавата. За ДПС е важен държавният интерес и хората, на второ място партийният интерес, допълни Пеевски. И призова и другите да вземат пример от ДПС, и да направят това, и да мислят за България.


#Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници