Генерал Бен Ходжис заговори за грандиозен провал на Украйна

Генерал Бен Ходжис заговори за грандиозен провал на Украйна

УНИАН

A A+ A++ A

Генерал Бен Ходжис, бивши командващ въоръжените сили на САЩ в Европа, остро разкритикува политическото ръководство на Украйна, което по думите му се е провалило в мобилизацията на военнослужещи.

Според него липсата на хора на фронта не е по вина на Въоръжените сили на Украйна, а е показател за неспособността на длъжностните лица и законодателите да вземат решения. Сега украинската армия можеше да воюва срещу Руската федерация с още 2 милиона души, но това не се случи, каза американецът пред NV. По-конкретно той обвини Върховната рада и правителството на страната.

Генералът каза, че за него всичко това е невероятна история. "Когато чуя, че няма достатъчно войски, че командирите остават без хора, тогава това е невероятно за мен... Защото знам, че има повече от 2 милиона украински жени и мъже на военна възраст, годни за военна служба“, категоричен е Бен Ходжис.

Според военния става дума за украинци както в държавата, така и извън нея. Те отдавна можеха да попълнят тези звена, които имат недостиг на жива сила, каза Ходжис. "Това не е провал на армията. Това е неспособността на правителството и Радата да променят законите", смята той.

Според Ходжис е необходимо да се промени системата за мобилизация по такъв начин, че украинските жени и мъже да имат увереност, че няма да отидат „голи“ и неподготвени в битка - така че всеки от тях да знае, че семейството му ще бъде обгрижено. Сега населението на Украйна не вярва, че ще бъде защитено, затова не влиза в армията, заключи той, пише Факти.бг.

#Ген. Бен Ходжис #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници