Пореден призив за оставката на Тагарев заради военната помощ за Украйна ОБЗОР

Пореден призив за оставката на Тагарев заради военната помощ за Украйна ОБЗОР

БТА

A A+ A++ A

Комисията по отбрана ще изслуша днес министъра на отбраната Тодор Тагарев във връзка с предоставената военна помощ за Украйна.

Няколко решения са взети от България по отношение на военната помощ за Украйна. 49-ото НС взе решение за ускорено подновяване на складовете на МО. Прието е и допълнително решение за оказване на подкрепа на Украйна с над 100 БТР-а от резервите на МО. Прието е и последващо решение за оказване на помощ на Украйна, с което са дадени дефектни ракети С-300 за резервни части на Украйна и излишни патрони.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува военния министър, че все още нищо от военната помощ не е пристигнало в Украйна. Той е на мнение, че Тагарев трябва да бъде сменен.

"Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен. Работата му се изчерпа", заяви пред журналисти Борисов.

Председателят на ДПС Делян Пеевски също отправи критики към Тодор Тагарев. "Той не може да прати едни бронетранспортьори няколко месеца. Работа, която свършихме с Борисов - още преди месец, всичко беше готово и подписано. Парите бяха осигурени, пратих писмо и до финансовия министър. Той до ден днешен не го е изпратил. Жалка гледка е да обвинява зам.-министрите", заяви Пеевски.

Според него постъпката му не е мъжка. "Да каже аз съм виновен, не го пратих. Само ходи напред назад, снима се само - нулева работа за Украйна. Всичко свършено досега, бе свършено от парламента. Тагарев свърши една голяма нула", категоричен бе Пеевски.

На въпрос какво очаква да чуе на изслушването от министър Тодор Тагарев той отговори: "Аз лично не очаквам нищо да чуя от него, но нека да дойде и вие да го чуете и питате".

"Първото нещо, което поискахме от БСП, е оставката на министър Тодор Тагарев. Този човек е опасен за България и аз не знам колко решения той трябва да вкара в зала, за да разбере парламентарната зала и хората извън нея, че този човек наистина е опасен и трябва да си ходи по най-бързия начин от българската политика", посочи от своя страна депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

Темата за Украйна коментира и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Има много сериозен проблем в Молдова", заяви той в кулоарите на парламента.

"Наша делегация беше в Молдова, където подписа декларация за партньорство. Вицепрезидентът на Гагаузката област Виктор Петров е с наложени санкции от ЕС, а самият той е български гражданин. ЕС не може да налага санкции на български гражданин”, каза Костадинов, след което обясни, че от външно министерство не са чували за него. “Това е санкция към една огромна българска общност. Всичко това, което се случва, рязко контрастира с позицията на българското правителство към Украйна", заяви Костадинов.

"Изключително унизително е това, защото за пореден път става ясно, че България е мащеха за българите в България. Враг на българите извън България и покорен слуга на всички останали извън България”, смята лидерът на "Възраждане".

#Тагарев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници