Нинова: Изпращането на български войници в Украйна ще ни въвлече във война

Нинова: Изпращането на български войници в Украйна ще ни въвлече във война

БСП

A A+ A++ A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде брифинг пред централата на партията, в който категорично се противопостави на всякакви идеи българската държава да изпрати войници на територията на Украйна.

„В Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус в момента, в бъдеще стои въпросът за изпращане на жива сила като двустранни споразумения между държави-членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна. Новината беше потвърдена и от премиера на Словакия, който каза, че такава тема се обсъжда и го побиват тръпки от документите, които чете“, сподели пред медии Нинова.

Тя заяви, че още утре от БСП ще поискат изслушване на министър-председателя Николай Денков в парламента по тази тема.

Призоваваме и останалите опозиционни сили да се противопоставят на това, както и българските граждани. Категоричен отпор за каквото и да е решение за предоставяне на български войници в Украйна. За нас това би било въвличане на България във война, предупреди Нинова.

Лидерът на социалистите припомни, че преди година е прогнозирала, че ще се стигне до този момент, но тогава всички й се нахвърлили, че всява смут в обществото.

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници