Борис Бонев: ГЕРБ даде 6 милиона лева за безобразен ремонт на Френската гимназия

Борис Бонев: ГЕРБ даде 6 милиона лева за безобразен ремонт на Френската гимназия

стоп кадър

A A+ A++ A

Две години след откриването на чисто новото крило с физкултурен салон на Френската гимназия в София, той е в окаяно състояние. Това съобщи Борис Бонев от ПП-ДБ-СС на брифинг в Столична община, на който оповести, че ученици от 9-та Френска гимназия са се свързали с формацията, предаде БГНЕС.

Ремонтът бе завършен преди 2 години и костваше на предишното ръководство на Столична община близо 6 млн. лева, информира Бонев.

“Големият проблем са условията, в които са принудени да учат и да спортуват учениците от Френската гимназия”, заяви Бонев и показа снимки, изобразяващи направения ремонт в гимназията.

“Част от асфалта в двора е пропаднал, покривът на училището тече, а вътре в салоните има кофи, където да се пълни водата. Строителят дори каза, че винаги ще тече, защото има грешка в проекта - наклонът на покрива е само 3 см, а трябва да бъде 7 см. Ето до какво води управлението на Столична община при предходното ръководство”, заяви Борис Бонев.

Той заяви, че има липса на пана във всички коридори, стените в съблекалните са с мухъл и боя, която се рони. “Абсолютно всичко е направено не с две, а с три леви ръце и три леви крака”, категоричен е общинският съветник.

Той обяви и, че волейболните мрежи в салона са подпрени с бордюри, а в кабинетите по химия, физика и по други предмети се подават ел. кабели. "Плюс това в съблекалните има отново липсващи плочи по окачения таван, някои от каналите са запушени и въобще не работят”, добави Бонев.

Той припомни, че това бе проект на бившия кмет на София Йорданка Фандъкова и на ГЕРБ. “Те се гордееха с този проект, рязаха ленти само преди 2 години. Той трябваше да осигури най-сетне нормални условия на учениците, не знам какви очи трябва да има предишното ръководство на Столична община, за да допусне това да бъде прието”, коментира общинският съветник.

Стефан Спасов, също общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, обясни какви са стъпките нататък.

"Проблемите са от две естества - с проекта и със строителството. Съставихме на място констативен протокол, ще изпратим писмо с искане всички нередности да бъдат отстранени. При неизпълнение от страна на строителите, ще трябва да усвоим банковата гаранция, която е на стойност от 100 000 лева. Тя е все още налична”, обясни Стефан Спасов.

"До дни ще бъде готов констативния протокол, след което ще се пристъпи към гаранционни ремонти. Шокиращо е, че и преди година отново е имало констативен протокол, но предишното ръководство на общината от ГЕРБ не е предприело никакви действия. Тези, които не са строили качествено трябва да понесат последствията си. А тези, които са го допуснали, получиха своята оценка от софиянци. Досегашният маниер на липса на контрол приключва”, допълни Бонев.

#Борис Бонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници