Спецакцията в София - свързана с убийството на Алексей Петров

Спецакцията в София - свързана с убийството на Алексей Петров

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Нови действия на полицията по разследването на убийството на Алексей Петров. Въоръжени полицаи влязаха в сграда с офиси на застрахователната компания "Лев инс" и Съюза за стопанска инициатива на гражданите - и двете свързани с убития през лятото на миналата година Петров.

Разследващите са влезли в офисите на компанията Cyberone. Компанията предлага услуги в областта на информационната сигурност и защитата на лични данни. Тя има партньорски отношения с "Лев инс".

На този етап официална информация за акцията няма, съобщава БНТ. В Софийската градска прокуратура също нямали данни за тези обиски. Според наши източници след като по разследването на покушението срещу Алексей Петров е придобита оперативна информация за негови срещи и разговори в дните преди убийството е преценено, че трябва да се проверят конкретни помещения, в които да се търсят доказателства.

"Акцията не е насочена към "Лев инс". Обискират се, претърсват се помещения свързани с компания, която е наемател на сградата", каза Явор Колев, директор "Информационни технологии и киберсигурност" в ЗК "Лев инс".

БНТ: С какво се занимава тази компания, вие какво знаете за нея?

Явор Колев: Пак казвам, аз нямам, като представител на "Лев инс", нямам отношение към тази компания и към други компании. Тази компания по някакъв начин има някакви отношения с "Лев инс, партньорски отношения, както всяка компания в областта на киберсигурността.

БНТ: Разбрахме, че и в офисите на ССИГ има някакви претърсвания?

Явор Колев: Вероятно са преглреждали някакви помещения там, но доколкото виждам няма някакви действия по разследването там.

Телефоните на Петров са били заключени и по тази причина разследващите ги изпратиха за експертиза във ФБР, тъй като само там имат необходимото оборудване за отключване на този молел мобилни устройства.

"Cyberone" е основана през 2019 година от Светла Генова, но половин година по-късно едноличен собственик на капитала на дружеството става Кирил Григоров. Той е бивш дългогодишен служител на "Лев инс" до 2020 година, когато поема управелнието на новосъздадената компания за киберсигурност. Според източници на "По света и у нас" между Григоров и убития през лятотот на миналата година Алексей Петров не е имало конфликт. "Cyberone" и "Лев инс" са имали парньорски отношения на пазара на застраховки на информационни масиви.

От Съюза за стопанска инициатива на гражданите съобщиха, че етажът, на който са техните офиси, само е огледан от разследващите и действията им не са носочени нито към организацията, нито към нейни служители. И от "Лев инс" съобщиха, че служителите им продължават нормално своята работа на работните си места. Те не са ограничавани в своите контакти.


#Лев Инс #ССИГ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници