Близо 30 германски граждани са задържани в Русия

Близо 30 германски граждани са задържани в Русия

БТА

A A+ A++ A

Германското правителство обяви, че близо 30 германски граждани в момента са задържани в Русия, предаде ДПА.

В отговор на писмен въпрос на депутата Андрей Хунко федералният кабинет уточни, че около половината от задържаните имат и руско гражданство.

„Не може да се изключи, че има други задържани с германско гражданство, за които федералното правителство до момента не знае“, добавя правителството. Писменият отговор беше предоставен на ДПА в Берлин.

38-годишен германец наскоро беше задържан на летището в западния руски град Санкт Петербург, защото в багажа му имаше плодови бонбони с масло от канабис.

Митническите служители казаха, че чанта, съдържаща шест хранителни продукта с общо тегло 20 грама, е била открита у мъжа при влизането му в Русия. Бърз тест показал, че бонбоните съдържат тетрахидроканабинол – основната активна съставка на канабиса.
Ако бъде признат за виновен за притежание на наркотици, германският пътник може да получи до седем години затвор в Русия, съобщи медията РБК.

Според руски съобщения той е летял от Хамбург до Санкт Петербург през Истанбул.

В отговора си на депутата Хунко германското правителство посочи, че външното министерство в Берлин е предупредило за риска от произволни арести в Русия в своите препоръки за пътуване и сигурност.

Миналата седмица руската разследваща медия "Медиазона" публикува извлечения от регистъра на руските издирвани лица, които показват, че там фигурират множество западни политици – основно високопоставени представители от балтийските държави, включително естонската министър-председателка Кая Калас.

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници