Ангелов след доклада на АДФИ за „Пирогов“: Хинков да подава оставка още днес

Ангелов след доклада на АДФИ за „Пирогов“: Хинков да подава оставка още днес
A A+ A++ A

Депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по здравеопазване към НС Костадин Ангелов поиска оставката на здравния министър Христо Хинков, след като Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) обяви, че в УМБАЛСМ „Пирогов“ няма престъпление и корупционни практики.

"В одитния доклад на АДФИ няма открити данни за престъпление, няма актове за начет, има няколко акта за административни нарушения, които са бих казал нормални - във всяка една работа, винаги има административни нарушения. За мен този одитен доклад доказва, че начинът на управление на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" е стабилен, и всичко онова, което каза министърът на здравеопазването Христо Хинков, е невярно. Той каза, че ако финансовата инспекция не докаже данни за престъпления и финансови злоупотреби, ще си подаде оставката. Призовавам го още днес да депозира оставката си в МС, така правят мъжете", каза той

Ангелов припомни, че докладът на АДФИ е изготвен от звено в Министерство на финансите, управлявано от съпредседателя на ПП Асен Василев.

Относно спирането на конкурсите за назначаване на нови директори на болници в страната, Костадинов коментира:

"Хинков каза две неща - в края на януари в интервю каза, че е взел сам това решение. Вчера каза, че му е оказван натиск, а по-късно излязоха с прессъобщение, в което казаха, че "са обсъждали". Когато един министър говори различни неща по едно и също нещо, това означава че в един от случаите той е излъгал. Трябва да каже кога е излъгал", завърши бившият здравен министър.

#"Пирогов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници