Нарушенията в „Пирогов“ били за 700 000 лв.

Нарушенията в „Пирогов“ били за 700 000 лв.
На около 700 000 лв. възлизат щетите от нарушенията в „Пирогов“, обяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На около 700 000 лв. възлизат щетите от нарушенията в „Пирогов“, обяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Заради констатираните от Агенцията за държавна финансова инспекция нарушения при провеждането на обществени поръчки във вторник директорът на „Пирогов“ проф. Димитър Раденовски беше освободен, а поста зае доц. Стоян Миланов.

„Все още наказателни постановления не са връчени на бившия изпълнителен директор, както и на „Пирогов“ като търговско дружество“, допълни Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.

По информация, която здравният министър е получила от АДФИ, актовете за нарушенията могат да бъдат в границата до 100 000 лв.

„Оценката, както на инспектората, така и на АДФИ, е една и съща. Именно защото искам тази болница да е стабилна, да няма спекулации, че това е проверка, която цели смяната на проф. Димитър Раденовски, затова изчаках да се потвърдят констатациите от още един орган“, каза министърът.

Десислава Атанасова отказа да коментира евентуални наказания, като посочи, че това е работа на прокуратурата.

#АДФИ #доц. Стоян Миланов #проф. Димитър Раденовски #Агенция за държавна финансова инспекция #министър на здравеопазването #Десислава Атанасова #„Пирогов“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници