Борисов: Избори 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази коалиция

Борисов: Избори 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази коалиция

стоп кадър

A A+ A++ A

Не сме получили проекта за меморандум на ПП-ДБ. Когато го получим трябва да се погледне правно, дали отговаря на Конституцията, правилата, правилника на парламента. Аз не знам каква е тази незряла политическа тактика на "Промяната" - подобен документ се изготвя от работни комисии. Постът външен министър е единственото министерство, за което ГЕРБ се пребори и направи компромис, за да има кабинет. Всички останали министри са на ПП-ДБ. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Промяната пускат някакъв документ, докато усилено сменят регулаторите. Този подход е арогантен, този подход е неприемлив, този подход прави ГЕРБ в невъзможност да подкрепи каквото и да е било. Кой съгласува смяната на най-важната агенция в България - Агенцията за държавен и финансов контрол? Да угодим на Вили, попитаха ли партньорите си, попита той.

В кой меморандум е записан ДНСК, БАБХ или Агенция "Митници" и обединяване ѝ с НАП - еднолична смяна от една партия.

Много е щедро от Кирил Петков да ни предлага да си парцелираме държавата. Но не виждаме никаква принципност. Коя правова държава парцелира? 9 месеца сменяха поголовно всичко, без да се сетят за подобен меморандум, коментира Бойко Борисов.

Да си разделим 50 на 50 всичко в държавата, а в същото време целият МС да остане техен с 2/3 зам.-министри и 2/3 областни управители, разкри лидерът на ГЕРБ.

"Единственото, за което сме се разбрали досега е Денков и Габриел да направят преглед на министрите, но това ще се случи, когато Ники се "напътува", заяви Борисов.

Избори 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази коалиция, категоричен бе Бойко Борисов.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници