На мястото на президента Стоянов Мартин Димитров би отказал номинация за КС

На мястото на президента Стоянов Мартин Димитров би отказал номинация за КС
В момента СДС изглежда по начина, по който изглеждаше „Атака“ в началото на 41-вото НС, по начина, по който изглежда в момента Яне Янев и РЗС, смята Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На мястото на президента Петър Стоянов бившият лидер на СДС Мартин Димитров би отказал номинацията за конституционен съдия.

„Когато някой отвън ти казва какво да правиш по подобен начин, изглежда много несериозно. И когато касае изключително авторитетен президент, е още по-неприятно“, коментира съпредседателят на Синята коалиция, цитиран от БГНЕС.

Във вторник СДС определи президента Петър Стоянов за свой кандидат за член на Конституционния съд след скандала с вече избраната от парламента Венета Марковска.

Ден по-рано премиерът Бойко Борисов отправи предложението към десницата като най-старата демократична партия в България и член на ЕНП да издигне кандидат за КС, като обеща подкрепа от страна на парламентарното мнозинство на ГЕРБ.

„В момента СДС изглежда по начина, по който изглеждаше „Атака“ в началото на 41-вото НС, по начина, по който изглежда в момента Яне Янев и РЗС, и това за мен не е достойно“, заяви Мартин Димитров.

По думите му на сините избиратели им става ясно, че „някой отвънка дава някакви поръчки и те се изпълняват след това в СДС“.

„Който и да подкрепи, която и да е кандидатура на СДС, би изглеждал като човек на конец при премиера Борисов. Който и да внесе в този момент каквато и кандидатура, би изглеждал като човек, изпълняващ заповеди от централата на ГЕРБ“, коментира пък синият депутат Димо Гяуров.

И според него сините са били поставени в много неловко и неприятно положение. Той посочи, че не става въпрос за личността на Петър Стоянов, а за принципи, чест и достойнство.

#СДС #Петър Стоянов #Мартин Димитров #Конституционен съд #Венета Марковска #Димо Гяуров #депутат от СК #ГЕРБ #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"