Унгария клекна - пуска Швеция в НАТО на 26 февруари

Унгария клекна - пуска Швеция в НАТО на 26 февруари
A A+ A++ A

Управляващата в Унгария партия ФИДЕС даде знак, че в началото на следващата седмица ще одобри членството на Швеция в НАТО, слагайки край на сагата с присъединяването на Стокхолм към отбранителния блок, съобщават Ройтерс и "Файненшъл таймс".

"С настоящото моля, ... на първия ден от пролетната сесия на парламента, на 26 февруари, присъединяването на Швеция към Организацията на Северноатлантическия пакт да бъде включено в окончателно гласуване, което нашата група възнамерява да подкрепи", написа лидерът на парламентарната група на ФИДЕС Мате Кочиш в писмо до председателя на парламента във вторник.

В профила си във Фейсбук Мате Кочиш публикува писмото, което групата на ФИДЕС е представила на председателя на парламента с искане за включва в дневния ред на въпроса с ратификацията на членството на Швеция в НАТО.

Будапеща забави гласуването си по въпроса, позовавайки се на незачитане на нейните демократични стандарти от страна на Швеция, превръщайки се в последния член на НАТО, който все още не е одобрил молбата на Стокхолм за присъединяване към алианса.

#ЕС и НАТО #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"