Терзиев се хвали: S&P Global Ratings повиши до „положителна“ перспективата си за София

Терзиев се хвали: S&P Global Ratings повиши до „положителна“ перспективата си за София
A A+ A++ A

Градоначалникът на столицата Васил Терзиев с важна новина:

S&P Global Ratings повиши до „положителна“ перспективата си за София поради подобрените прогнози за икономическия растеж на града ни и потвърди дългосрочния кредитен рейтинг "BBB".

Естествено рискове пред развитието ни има, но и противодействие има - подобряване на прозрачността и ефективността на общината и управлението, финансовите резултати и надзора над общинските дружества заедно със СОС.

Важното за мен и екипа на общината в следващите месеци е да работим усилено, за да оправдаем доверието, което ни се гласува, като направим нужните реформи и в търговските дружества, за да предоставяме по-качествени и ефективни услуги на хората на София. Заедно с Иван Василев, заместник-кмет по финансите, вече работим върху анализ на финансовите резултати, управленските практики и ефективността на търговските дружества. В следващите седмици ще споделим резултата и нашите препоръки към принципала им СОС.

Потенциалът на София за развитие е огромен. Всички знаем това. Но винаги е добре, когато е оценен на международно ниво. Икономиката на града ни е не просто в пъти по-голяма от тази на другите градове в България, тя е ракета-носител за страната. Богатството на София не просто е над два пъти по-високо от средното за страната - то може да бъде репликирано в други градове през изграждане на сътрудничество за добри практики, пренос на знание, общи проекти и инициативи, които да ни дърпат заедно напред.

#Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници