И Франция хвърли отговорност върху Иран за конфликтите в Близкия изток

И Франция хвърли отговорност върху Иран за конфликтите в Близкия изток
В Газа има оръжия с голям радиус на действие, до 75 км, и това са ирански оръжия. Отговорността на Техеран е извънредно тежка, твърди Лоран Фабиюс. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Френският външен министър Лоран Фабиюс хвърли „извънредно тежката отговорност“ за конфликтите в Близкия изток върху Иран.

„В Газа има оръжия с голям радиус на действие, до 75 км, и това са ирански оръжия. Отговорността на Техеран е извънредно тежка“, подчерта френският първи дипломат пред радио Франс-Кюлтюр, цитирано от БГНЕС.

„Виждаме присъствието на Иран в Ливан, Сирия, Ирак и Газа и при всеки от тези случаи намеренията са крайно негативни. Линията на иранското правителство е извънредно опасна за мира в света“, подчерта Лоран Фабиюс.

Що се отнася до сегашния конфликт между Израел и Газа, той изрази надежда, че скоро ще бъде постигнато прекратяване на военните действия.

Само преди ден същата теза подкрепи и говорителката на външното министерство на Израел Илана Щайн.

„Иран установява терористичните си групи в различни части на района. Виждаме го и в този случай“, изтъкна тя и подчерта, че Иран стои и зад терористичната атака срещу израелските туристи в Бургас от 18 юли.

#Лоран Фабиюс #министър на външните работи #Франция #Израел #Ивицата Газа #Близкия изток #Иран #Илана Щайн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници