Тайни свидетели твърдят: Гешев е посещавал клуба SS на Нотариуса

Тайни свидетели твърдят:  Гешев е посещавал клуба SS на Нотариуса

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Проверяват се свидетелски показания, според които бившият главен прокурор Иван Гешев е бил в част от приятелския кръг на разстреляния в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса. Това научи БНР от източници, близки до разследването. Според свидетели с тайна самоличност, ексглавният прокурор е посещавал и клуб SS, свързван с Божанов. Техните показания ще се проверяват, както по тази линия, така и по линия на евентуална негова намеса по дела, по които Нотариуса е бил активен.

Работата по разкриване на цялата схема за търговия с правосъдие около разстреляния бизнесмен върви активно, като вече е разпитан гръцкия гражданин, който в поредица от интервюта разказа как гръцки корабен бизнесмен е бил изнудван от хора на Мартин Божанов.

Проверяват се и твърденията му, че в схемата са участвали и действащи прокурори, които той назовава поименно. Една от тях е и бившата районна прокурорка на София Невена Зартова, която други свидетели, същото свързват с Нотариуса.

По отношение на нея в ход е предложение за второ дисциплинарно производство. То е във връзка с другия лобистки скандал „Осемте джуджета“.

В сряда Прокурорската колегия ще реши дали срещу нея да бъде образувана "дисциплинарка" за оказване на влияние по разследването, образувано миналия май срещу Петър Петров, по прякор Пепи Еврото и Кристиян Христов, заради данни, че се е намесвала пряко в работата на наблюдаващия прокурор.

Прокурорът е Константи Сулев, който е с повдигнато обвинение, за това, че е обвинил без доказателства- в принудаинегласносъбираненаинформациясъсспециалнитехническисредства,Петров и Христов Предстои прокурорът по делото да внесе обвинителен акт срещу колегата си от СРП, казаха още нашите източници.

#Иван Гешев #Мартин Божанов - Нотариуса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници