Андей Цеков: от март ще се започне активното строителство по пътя Русе - Бяла

Андей Цеков: от март ще се започне активното строителство по пътя Русе - Бяла

МРРБ

A A+ A++ A

"Строи се, но през зимния сезон темпът намалява. В момента се достроява последният участък от магистрала "Европа", в края на тази година ще бъде напълно завършена. По магистралата Видин - Ботевград предстои в следващите седмици да бъде открит нов участък от 13 километра" заяви в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

По думите му от март ще се започне активното строителство по пътя Русе - Бяла.

"По "Хемус" ще бъде подновено строителството до Плевен. На 20 февруари откриваме тунел "Железница", който е уникално съоръжение с всички системи за защита, строен с нов технологичен метод. В обхвата на тунела има активирани свлачища, които бяха укрепени миналата година. Ще изпълнява важна обществена функция и е безопасен категорично. Това е най-дългият тунел в страната, разполага с евакуационни изходи, с много модерна вентилационна система в случай на инциденти, със система за известяване, безопасността е гарантирана, в близост има и хеликоптерна площадка", допълни Андрей Цеков.

Той коментира, че целият участък е около 5 километра - тунелът е 3 километра.

Предстоящата ротация в правителството и поста регионален министър Андрей Цеков коментира така: "Нямам притеснение, важно е да има устойчивост в управлението".

#Андрей Цеков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници