Ваня Григорова: Кметът на София иска да управлява на тъмно и корупционно

Ваня Григорова: Кметът на София иска да управлява на тъмно и корупционно

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

В последния възможен ден областният управител Вяра Тодева изпълни поръчката на ПП-ДБ-СС и обжалва гласуването на комисиите в СОС. Можеше да го направи миналия петък, можеше и в началото на тази седмица, но за пореден път действията на умнокрасивитета се разминават с думите им. Много тъжаха, че няма председател на СОС и че някой друг им пречел да изпълнят обещанията си от предизборната кампания. Никой не им пречеше, но и никой не искаше да гласува за техен председател. Защото не само са некадърни, но са и нахални. Това припомня в специална позиция в социалните мрежи Ваня Григорова.

В крайна сметка голяма част от общинските съветници направиха реверанс и подкрепиха техния кандидат, за да се отпуши работата на СОС. Е, не им угодихме да изберем техни председатели И на петте най-ключови комисии, за което те за пореден път затропаха с крачета. Та те имат кмет, председател на СОС, подменят администрацията, злоупотребяват с бюджета. Имат нужда поне от минимален коректив в лицето на председателите на комисии.

Какво следва? Още безвремие. Бюджетът трябваше да се гласува до 19 февруари. На 22 февруари ще има заседание и то няма да е за бюджета. Чак след като отново се изберат комисии, те ще свикат заседания за обсъждане на бюджета, а едва след това ще се гласува и на заседание на СОС.

Ето затова смятам, че председателят на СОС не трябваше да е техен. Те изначално показаха, че нямат минимално уважение към останалите групи съветници, т.е. към гражданите, които са ги избрали. Те нямат никаква политическа култура. Те смятат, че жълтите павета са центъра на света, а наследството от ДС им дава правото да колят и бесят плебса, за каквито приемат всички останали хора извън техния привилегирован кръг.

ПП Междувременно тези, дето много работели (или поне техните ПР-и), повече от месец не дават информация на общинските съветници за:

- финансовото състояние на общинските дружества;

- кадровата обезпеченост, състоянието на превозния състав и пр. на транспортните дружества;

- колко дължи Столична община на собственото си дружество за чистота "Софекострой" и пр., и пр.

ПП-ДБ-СС вече три месеца саботират работата на СОС, отказват да предоставят информация и така позволяват корупционните практики да се прилагат безнаказано. Сглобката на столично ниво работи.

#Васил Терзиев #Ваня Григорова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници