Истински лек за здравето: Как да си направите алкална вода у дома само с 3 евтини съставки

Истински лек за здравето: Как да си направите алкална вода у дома само с 3 евтини съставки

canva

A A+ A++ A

Алкалната вода става все по-популярна поради изключителните си ползи за здравето. За щастие има възможност да си я приготвяте направо във вашата кухня. Ето и как да я приготвите правилно.

Алкалната вода, която е с по-високо pH от обикновената вода, е призната за своите хидратиращи и алкализиращи свойства. Можете да закупите предварително бутилирана алкална вода или да направите своя собствена партида у дома.

За разлика от обикновената вода, която е без вкус и мирис, алкалната вода може да има леко солен или горчив вкус, но е от съществено значение поради ползите, които носи на тялото.

Алкалната вода допринася за намаляване на стомашната киселинност, като е решение за превенция на състояния като язва, гастрит или гастроезофагеален рефлукс. Той също така насърчава по-добрата хидратация на тялото, улеснявайки усвояването на основни минерали като калций, магнезий, натрий и калий.

Редовната консумация на алкална вода може да доведе до повишаване на енергийните нива, благодарение на хидроксилните йони, които помагат в борбата със свободните радикали и подобряват оксигенацията на тялото.

В допълнение към тези ползи, алкалната вода помага за елиминирането на токсините от тялото и може да допринесе за по-бързото възстановяване на организма след интензивни физически натоварвания.

Въпреки това е важно да се има предвид, че алкалната вода може да има и някои отрицателни ефекти, като например понижаване на стомашната киселинност под оптималното ниво или възможна бъбречна дисфункция.

Ето как можете да си приготвите алкална вода у дома

За да си приготвите алкална вода у дома, ви е необходима пречистена/филтрирана вода, хималайска сол и лимон. Добавете резенчетата лимон и сол към пречистената вода, оставете сместа за 24 часа и след това можете да консумирате алкалната вода, приготвена у дома, съветва Newsweek.ro.

#вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници