Дъщерята на Радев влезе в Народния театър. Кога дебютира

Дъщерята на Радев влезе в Народния театър. Кога дебютира

БТА

A A+ A++ A

На 15 февруари в Народния театър започнаха репетициите на спектакъла „Елементарните частици“ по романа на Мишел Уелбек на режисьора Крис Шарков. Премиерата ще бъде на 21 април на Камерна сцена.

Участват Теодора Духовникова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Мартин Димитров, Елена Иванова, Славена Зайкова и Дарина Радева.

Драматизацията и режисурата са на Крис Шарков, преводът – на Красимир Петров, сценографията и костюмите – на Никола Тороманов, музиката – на Емилиян Гацов-Елби, мултимедията – на Ралица Георгиева, драматург е Майя Праматарова.

Спектакълът е част от Програмата на Народен театър „Иван Вазов“ – „Театър+. Театър. Текст. Контекст“. „Театър+“ е платформа за дългосрочна и съвместна творческа работа за обмяна на идеи и представяне на нови драматургични и сценични тенденции на съвременния театър. През 2023 г. по линия на Програмата бяха реализирани спектаклите – „Частици жена“ от Ката Вебер на режисьора Крис Шарков, „Хоро“ по Антон Страшимиров, режисьор Василена Радева, „Разходка с Гогол“ по разкази на Н. В. Гогол с режисьор Катя Петрова и „Антихрист, гл: VIII, X, XI“ по Емилиян Станев на режисьора Стилиян Петров.

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници